T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu

Yürüyen Çöp Kutusu

Sıra No

Proje Adı

Proje Türü

Proje Alanı

Amaç/Özet/Araştırma Yöntemi

 

 

 

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yürüyen Çöp Kutusu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknoloji ve Tasarım

PROJE AMACI: Yürüyen çöp kutusunun yapım amacı; yürüme engelli birisinin çöpünü atmak istediğinde çöp kutusunun ayağına gelmesidir.Çöp kutusunun hareketi kumandayla sağlanacaktır.Yürüme engelli biri çöpünü atmak için kumandaya basacak,çöp kutusunu yanına getirecektir. Buradaki çöpten kastımız mutfak çöpü değil, ufak tefek kağıt atık çöplerdir. Yine kumandayla istediği yere yönlendirip çöpü yerine koyabilir. Yapım ve kullanım amacımız yürüme engelli birisinin hayatını kolaylaştırmak. İkinci bir amaç ise ;yapılacak uygulama sayesinde el becerimizin gelişmesi olacak. Çöp kutusunun monte edilmesi, Kumandalı arabanın üzerine çöp kutumuzun yerleştirilmesi ,silikonla yapıştırma işleminin yapılması gerekli görürsek çöp kutusunun süslemesinin yapılması hepsi uygulanacaktır. Eğer çöp kutusu arabanın üzerine monte edilmezse, çöp kutusu tasarımını boş bir kutudan oluşturacağız, yürüme engelli birilerine yardım etmiş olacağız.

 

PROJEÖZETİ:Buprojemizyürümeengelliarkadaşlarımızınküçükdeolsahayatlarınıkolaylaştırmayıamaçlıyor.Yürümeengellibirisi odasında çalışıyor,salonda bir şey lerler le uğraşıyor diyelim...Elinde çöpü,kağıdı kalabilir.Oturduğu yerden kumandayla çöp kutusu ayağına gelecek.Çöpünü atacak ve çöp kutusunu istediği yere bırakabilecek.Bu şöyle olacak.Kumandalı bir araba alacağız.Kumandalı arabanın üzerine ufak bir çöp kutusu monte edeceğiz.çöp kutusu silikon tabancasıyla yapıştırılacak. Çöp kutusunun kapağı olmayıp, üstü açık olacak. Çöp kutumuzun üzerine yapışkan duvar kağıdı yapışacak.gerekli görülürse üzerine çeşitli boncuklar,farklı iplerle süslemelerde yapılabilir.Böylelikle daha farklı daha güzel bir görüntüsü olacak .İstenirse Yerinden kalmadan kumandayla çöp kutusunu hareket ettireceğiz.Çöp kutumuz yürüme engelli kişinin ayağına gelecek.Yürüme engelli birisi yerinden kalkmadan çöp kutusunu kumandayla yanına getirip,çöpünüatabilecek.

 

PROJE YÖNTEMİ: Projemiz teknoloji ve tasarım dersinde yapılacaktır .Uygulama projesi olacaktır. Proje için kullanılacak araç gereçler ; uzaktan kumandalı araba ve çöp kutusu ,silikonla monte edilecektir.Kumandalı araba alınacak ve aynı ebatlarda çöp kutusu monte edilecektir. Yürüme engelli biri elinde olan ufak bir şeyi atmak isteyebilir. Kumanda yanında bulunacaktır Elindekini atmak istediğinde ,kumandayla oyuncak arabayı harekete geçirecek ve çöpünü arabanın üzerine monte edilmiş olan çöp kutusuna atacaktır.Buda za da olsa hayatlarını kolaylaştıracaktır.Proje uygulama projesi olacak ve birebir uygulanacaktır. Oyuncakçılardan kumandalı araba fiyatı ebatları araştırılacak. Çöp kutusu plastikten olacak. Çöp kutusunda ebatları , şekli üstünün açık (kapaksız

)olması tercih edilecek. Ayrıca gerekli görülürse çöp kutusu yapışkan kağıtlarla kaplanacak,süslemeler yapılabilecek. En son silikon tabancasıyla çöp kutusu uzaktan kumandalı arabanın üzerine yapıştırılacak. Bu proje teknoloji tasarım dersinde ortaya çıkmıştır. İki kişilik bir çalışmanın ürünü olacaktır.İş bölümü yapılarak bu projemizi ortaya çıkartmayı düşünüyoruz .Bu projemiz bittiğinde engelli birisinin hayatını ufak da olsa kolaylaştıracaktır. İlk aşama araç gereç araştırma aşaması .İkinci aşama araç gereçlerden çöp kutumuzuoluşturmaaşamasıdır.Üçüncüaşamaise;projeyiuygulamaaşamamızolacaktır.Yürümeengellibirisininodasındayürüyen çöp kutusu olursa onun hayatını biraz daha kolaylaştıracaktır. Oyuncak arabayı kumandayla istediğimiz yere getirip , götürebileceğiz . Hem el becerimiz gelişecek hem de yürüme engelli birinin hayatını kolaylaştırmışolacağız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2019 - Güncelleme: 21.02.2019 13:39 - Görüntülenme: 813
  Beğen | 8  kişi beğendi