T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu

Sn. Valimiz Karne Törenimizde

İlk ve orta dereceli okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi.615 eğitim kurumunda 133 bin 173 öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline başladılar.

    İlk ve orta dereceli okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi.615 eğitim kurumunda 133 bin 173 öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline başladılar.

    Okulumuzda gerçekleştirilen temsili karne törenine; Vali Güngör Azim Tuna, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlari, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Şube Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve veliler katıldı. 

    Karne dağıtım töreninde sınıfları gezerek öğrencilerin karnelerini dağıtan Vali Tuna, eğitim öğretim döneminin yılın üçte ikilik kısmını kapladığını aktardı. Eskişehir’de eğitim öğretim alt yapısının oldukça iyi bir durumda olduğunu aktaran Vali Tuna, eğitimin sürekli kendini yenilendiğini söyledi. 

    Vali Tuna, “Çocuklarımız daha iyi imkanlarda eğitim görüyor. Fatih Projesi ile daha iyi imkanlarla doğru bilgiye daha hızlı erişim sağlanıyor. Değerlerimizi çocuklarımıza aktarmak için eğitimcilerimiz güzel çalışmalar yapıyorlar ve daha da yapacaklar. Geriye doğru baktığımızda gerek Türk Dünyası Kültür Başkentliği faaliyetleri kapsamında gerekse sonrasında Çanakkale ile ilgili 100’üncü yıl lansman çalışmaları olsun diğer sosyal kültürel faaliyetler yoğun bir şekilde yapıldı. Bu sezon Eskişehir için çok yoğun faaliyetlerin yaşandığı okullarımızın da güzel etkinlikler yaptığı bir dönem oldu. Ben bu vesile ile milli eğitim camiamıza, idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza, ilçe kaymakamlarımıza ve özellikle öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü bu çocuklarımıza, gençlerimize yapıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, onların esas yükü çeken, çalışan, başarılı olmak zorunda olan onlar ülkemizi daha iyi noktalara götürecek olanlar onlar” şeklinde konuştu.

    Karnelerde çok fazla önemsenmeyen bir noktanın altını çizen Vali Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim karnelerimizde şu anda belki eksik değil var ama çok önemsenmeyen bir bölüm. Derslerden aldıkları notlar var bir de davranışlarına ilişkin bir takım notlar da oluyor. Onlar genelde bize hep iyi notlar olarak veriliyor. İnşallah hep öyledir. Ama çocuklarımızı o yönde de, bu işin yarısı bilgi ise yarısı da aslında ilerde toplumda faydalı bireyler olarak yetiştirmeye yönelik verilecek eğitimlerdir, davranış kuralları ve görgülerdir. Kısaca ahlaki yatırımlardır. Yoksa topluma zararlı insanlar üretiriz başka da bir işe yaramaz. Bu çok önemlidir. Bunu da aile ile birlikte yapılması lazım. Değerler eğitimi o yüzden önemli. Ben tekrar çocuklarımızı kutluyorum. Onlara güzel bir yaz tatili diliyorum. Onlardan çok ümitliyiz. Çocuklarımıza yönlendirmeyi çok iyi yapmamız lazım. Çocuklarımızı kaybetmeden başarılı oldukları mesleklere ve okullara yönlendirmemiz gerekiyor. Sadece bir iş garantisi olsun diye mutlu olmayacakları işleri de yapmasınlar. Kabiliyetleri onları neye doğru yönlendiriyorsa biz eğitimciler olarak onları o şekilde desteklememiz gerekiyor.”

    Sınıfları gezdikten sonra kendisi için hazrıladığımız ikramları tadan Sn. Valimiz Tuna´ ya ayağınıza sağlık derken teşekkür ediyoruz ve kendilerini tekrar okulumuza beklediğimizi buradan duyuruyoruz.

 

Bu güzel günle ilgili fotoğraflara ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Valimiz ZiyaretValimiz Karne TörenimizdeValimiz Karne TörenimizdeValimiz Karne TörenimizdeValimiz Karne TörenimizdeValimiz Karne TörenimizdeValimiz Karne Törenimizde

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2015 - Güncelleme: 29.09.2018 22:37 - Görüntülenme: 2722
  Beğen | 0  kişi beğendi