Kitap Kumbarası

Kitap kumbarası

Tasarım

Teknoloji ve Tasarım

PROJE AMACI: Okulumuzda kitap kumbarasının oluşturulmasında birkaç amaç bir arada toplanmaktadır.Birinci amaç okunmuş

kitaplardan başka öğrencilerinde okuyup ya rarlanmalarıdir.Nasıl ki kitap sahaflarında ikinci el kitaplar satılıyor,?iralanıyorsa o şekilde toplanan kitaplarımız başka arkadaşlarımız tarafından okunabilecektir.İkinci bir amaç kitap kumbarasının yapım aşasında;kumbaranın üstündeki resim ve yazıların tasarımı yapılacaktır.Tasarım,çizim,boyama becerimizde bu projeyle gelişecektir.Resmi iyi olan arkadaşlarımızdan bir grup oluşturulacak.Her aşamamız resim öğretmenine gösterilecek.öğretmenle görüşmenin çizimler yapılacak (kitaplarla ilgili resim ve yazılar)öğretmenimiz tarafindan onaylanınca da çizim grubumuz çizecek ve boyayacak,en son aşama verniklenecektir. Böylece hem kitap kumbaramızı oluşturacağız hem de sanatsal yeteneğimizi geliştireceğiz.Boyayıp vernikleyince kitap kumbaramız di?kat çekici hale gelecektir.Okul koridorunda herkesin dikkatini çekecektir.Hem dikkat çekecek hem de kitap okumaya teşvik edecektir.

PROJE ÖZETİ: Kontraplaktan bir kutu yaptırilacak.Bu konuda marangoz olan velilerimizden yardım alımacak.Bu kutu ortalama bir çamaşır makinesi ebatlarında olacak.(duruma göre biraz küçültebilebiliriz)60cm eni-60cm boyu yüksekliği de 90 cm civarında olacak) Kutunun en üst kısmına menteşeyle açılıp kapanan bir kapak yapılacak.Kapak kısmında Kitaplarin içine atılması için gözler olacak.Bu kutunun üzerine önce kursun kalemle"kitap okumanın önemi"hakkında resim yapılacak, yazılar yazılacak ve ahşap boyalarla boyanacak.En son sprey verniklerlede verniklenecek.böylece resim sabitlenecektir.Bu işlemler bitince kitap kumbarasının alt kısmına tekerlekler monte edilecektir.Bu tekerlekler sayesinde kitap kumbaramız okulumuzun koridorunda istenilen yere götürülebilecektir.Kitap kumbaramızda toplanan kitaplar içinde bir raf yapılacak,isteyen arkadaşlarımız oradan alıp okuyabileceklerdir.Dikkat çekici ayaklı kütüpnene olan kitap kumbaramız hepimize kitap okumaya katkisi olacaktır.

PROJE YÖNTEMİ: Kitap kumbarasının olusması için ilk aşama araştırma dahilinde ön görüşmeler yapmak olacaktır.Belirlenen ölçülerdeki Kutuyu hangi marangoz yapacak? ne kadar fiyat verecek bunun için çeşitli marangozlarla ön görüşmeler yapılacak.Aldığımız bilgiler dahilinde hangi marangoz ve ya mobilyacıya kitap kumbarasını yaptıracağımıza karar verilecektir.Bu arada babası marangoz ve ya mobilyacı olan arkadaşlarımızdan gönüllü olanlar olursa öncelikli tercih edilecektir.Bu aşamada kitap kumbaramızın oluşumu sağlamacaktır.İkinci aşama kitap kumbaramızın dikkat çekici hale gelmesi için üzerine ne çizilip,ne yazılacağının araştırılıp çizme aşamasidir.Çizim yapıldıktan sonra ahşap boyaların renkleri belirlenip alınacaktır.Buma ilave resim fırçaları ve vernik alınacaktır.Ardından seçilen resim uygulanacaktır.Ahşap boyama tekniklerinden şablon baskıyı araştırıp kolaylık olması açısından şablon çıkartılacaktır.Kumbaramızın üstüne yazılacak yazi karakteri belirlenecek.En dikkat çekici hale nasıl getireceğimize öğretmenimizle karar verilecek.Daha önce yapılmış kitap kumbarası varsa eğer onlara bakılacak,fikir alınacak ama kendi düşüncelerimizle özgün bir kitap kumbarası ortaya çıkaracağız.Mobilyacıya yaptıracağımız kitap kumbarasının alt kısmına da tekerlek monte ettirilecektir.Resim grubu arkadaşlarımız tarafından çizim boyama vernikleme işlemi bitecek.Kitap kumbaramizın üst kısmındakitaplarınatılabilmesiicingözlerolacaktır.Evdefazlaolankitaplarımızıkumbarayaatacağız.Birikenkitaplarımızkumbaradan çıkartıp,kitap rafına veya dolabına dizeceğiz.Her sınıftan kütüphane görevlisi arkadaşlarımız sıra ile görev alacaklar ve imza karşılığı kitapları verip bir ay sonra getirmelerini isteyecektir."Al-götür-oku getir"düşüncesi uygulanmıs olacak,bir kütüphanemiz olacak.Çocuklara kitap okumanın önemi için Okul koridorumuzda yer alacak ayaklı kitap bankımız katkısağlayacaktır.

Yayın: 20.02.2019 - Güncelleme: 21.02.2019 13:38 - Görüntülenme: 287