Görsel Sanatlar, Bilim ve Spor Saati Etkinliklerimiz

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) birinci dönem sonu etkinlikleri kapsamında, Görsel Sanatlar, Bilim ve Spor saatinde öğrencilerin duygusal gelişimine katkı sağlamak amacıyla iki farklı etkinlik düzenlenmiştir.

İlk etkinlikte, öğrencilere gözlerini kapatma talimatı verilmiş ve bu sırada kağıda gözleri kapalı bir şekilde resim yapmaları istenmiştir. Bu deneyim, öğrencilerin duyusal algılarını geliştirmelerine ve içsel dünyalarını keşfetmelerine olanak tanımıştır.

İkinci etkinlikte ise, öğrencilere ellerini farklı bir biçimde kullanma talimatı verilmiştir. Sağ elini kullananlar sol ellerini, sol elini kullananlar ise sağ ellerini kullanarak resim yapmışlardır. Bu aktivite, öğrencilerin konvansiyonel becerilerini zorlamalarına ve farklı bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmuştur.

Etkinlik sonunda öğrencilere, her iki etkinlik sırasında neler hissettikleri sorulmuş ve duygularını ifade etmeleri teşvik edilmiştir. Bu sayede, öğrencilerin empati duygusunu geliştirmelerine ve duygusal zekalarını artırmalarına destek olunmuştur.

Ayrıca, bilim alanında da öğrencilere yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili videolar izletilmiştir. Bu sayede, öğrencilerin çevre bilincini artırmaları ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına yönelik farkındalıklarını geliştirmeleri hedeflenmiştir. Eğitim programının bu kapsamlı yaklaşımıyla, öğrencilerin hem duygusal hem de bilimsel açıdan gelişmelerine katkı sağlanmıştır.

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024

Yayın: 16.01.2024 - Güncelleme: 16.01.2024 12:55 - Görüntülenme: 33